2008-12-11

En stor satsning i skuggan av en ännu större...

I riksdagen pågår nu denna veckas frågestund. Oppositionen slår nästan knut på sig själva i försöken att kritisera dagens storsatsning till stöd för bilindustrin. Totalt 28 miljarder kronor uppgår satsningen till.

Ytterligare en stor satsning har presenterats idag. Tyvärr lär den hamna i skuggan av ovan nämnda nyhet.

Socialminister Göran Hägglund har presenterat regeringens "Kömiljard". Ett extra anslag till sjukvården på en miljard kronor. Denna extra miljard fördelas till landstingen utifrån hur väl de lyckas öka tillgängligheten till sjukvård och uppfylla vårdgarantin. Detta är en viktig satsning för att minska väntetiderna inom sjukvården och bidrar till den stora rehabiliteringsreform som vi genomför och som syftar till att skapa en kortare väg till ett friskare liv.

Gunnar Axén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

 1. Varför presenteras bilpaketet och kömiljarden samma dag? Det leder ju oundvikligen till att den ena drunknar.

  Det är viktigt att regeringens åtgärder syns. De får större förtroendeskapande effekt om de syns väl. Dessutom, när det nu kommer diverse vaga anklagelser om att regeringen inte gör nåt är det ännu mer viktigt att dess åtgärder syns.

  Samhällsnyttan är förstås det viktiga, synligheten är i jämförelse med den av marginell betydelse. Men synligheten spelar ändå en viktig roll, och det hade knappast minskat samhällsnyttan att presentera dessa två åtgärder på separata dagar.

  Om det gick att sprida ut och åtgärder och presentera ungefär en åtgärd i veckan, åtgärder som många ansåg bra och förtroendeingivande, borde detta skapa en känsla av att det finns en kontinuerlig hantering, och att läget är under kontroll så långt det nu är möjligt.

  Självklart får det inte urarta till åtgärder för åtgärdandets egen skull, då blir det motsatt effekt.

  SvaraRadera