2008-12-07

"Jag har varit kommunist..."

Idag blev det klart att socialdemokraterna tänker marschera i armkrok med kommunister i den kommande valrörelsen. Kanske dags att påminna om vad Lars Ohly sa i Aftonbladet den 27 maj 2000:

"Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck. "

Uttalandet talar för sig självt. Men är det en sån som sossarna vill ha i regeringen?

Gunnar Axén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. "Men är det en sån som sossarna vill ha i regeringen?"

  Det beror väl helt på vad man lägger för innebörd i begreppet "kommunism", eller hur? Uppenbarligen skiljer sig Lars Ohlys definition från din, men är inte det viktiga vad man verkligen står för - inte vad man kallar det?

  SvaraRadera
 2. Hur kunde Sahlin?  Här står Ohly och hångrinar åt alla dumskallar som släppte in honom i denna röra av motsatta åsikter.
  Om denna "allians" vinner valet, vad ska han då få för ministerpost? Försvarsminister kanske?
  Eller Polisminister?

  Ohly och hans kamrater vet att ge löften , de har lärt av historien. Alltså att man kan lova vad som helst därför att man inte tänker hålla något ändå.
  Hans lärofäder tex. DDR:s ledare Honecker lovade sitt folk så mycket och hur blev det ? Jo , landet blev ett fängelse med en mur runt om!

  Ohly har rest mycket i österled när han var ung och kom aldrig hem med någon kritik. Jag var med i VPK i sex år och kommer ihåg alla jävla resor de gjorde från ledningen . Kyssar hit och dit med alla dessa groteska figurer som var partichefer. Ett parti med denna historia borde för länge sedan ha förpassats ut ur riksdagen!
  Jag litar inte ett skvatt på honom och hans parti!

  Att Socialdemokratin nu tillåter denna allians är ett svaghetstecken som de aldrig visat förut!
  Aldrig någonsin under hela sin långa historia!

  Jag hoppas innerligt att detta samarbete kommer att straffa Mona Sahlin och partiet.

  SvaraRadera
 3. Till "Anonym":

  Om man ansett sig vara kommunist under tio år - före murens fall - och aldrig förknippat kommunism med förtryck och diktatur så är man nog både blind och döv.

  SvaraRadera
 4. Till Anonym. Det är väldigt bra om vi har samma definitioner på saker och ting. Annars blir det svårt att samtala. Jag hänvisar till Clinton - Lewinsky fallet.

  SvaraRadera