2009-08-03

Borde inte få jobba i medborgarnas tjänst

Aftonbladet skriver idag om en tjänsteman på Migrationsverket som lurat en utlänning att betala för att få ett uppehållstillstånd. Ett vidrigare beteende av en myndighetsperson - när man grovt utnyttjar en person i en utsatt situation för egen vinning - är svårt att tänka sig. Visst kan jag förstå när Migrationsverkets tillförordnade generaldirektör säger att "Det finns inget vaccin mot de här personerna.". Det är så klart omöjligt att hålla en stor arbetsplats helt fri från rötägg, men den myndighetsföreträdare som gör sig skyldig till denna form av maktmissbruk borde för evigt vara diskvalificerad från jobb i statens - det vill säga medborgarnas - tjänst.

Gunnar Axén

1 kommentar:

 1. Det hedrar dig, Gunnar, att du tar upp denna sak och att du som riksdagsman har den inställning som avslutar sitt ställningstagande.

  Det verkar ju som om de flesta i Sverige i lägre eller högre maktposition inte räknar med det stora flertalet av medborgare längre. De svenska pensionärer som lever idag och som slitit för det här landets uppbyggnad - utan att ha fått ta del av de sociala förmåner som kommit de senaste 40-50 åren - ska betala för andra som inte gjort annat än snyltat på välfärden.

  I andra EU-länder värnar man om sina äldre och ger dem förmåner - fri sjukvård och medicin, fria kollektivresor, rabatterade tågresor och fler än tolv pensionsutbetalningar. Dessutom visar man större hänsyn till äldre bland befolkningen.

  Sverige är som ett sjunkande skepp - först Estonia, nu Svea rike. Är gärningsmännen bakom desamma?

  Suzanne

  SvaraRadera