2009-08-26

Besök hos Moderaterna och Försäkringskassan i Sundsvall

Resan från Umeå till Sundsvall bjöd på vackra vyer – inte minst när vi åkte över Höga Kustenbron - men solen som följt oss de tidigare dagarna var spårlöst försvunnen idag. Väl i Sundsvall så hade vi ett välbesökt lunchmöte med moderata kommun- och landstingspolitiker. Om någon inte kan gissa vad vi pratade om, så var temat för dagen vår sjukförsäkrings- och rehabiliteringsreform. Någon som är förvånad?

Därefter begav vi oss till Försäkringskassans Lokala Försäkringscenter för att få höra mer om deras verksamhet och i synnerhet få oss till livs erfarenheter av och synpunkter på de nya reglerna i sjukförsäkringen. Det går inte att understryka tillräckligt mycket hur viktigt det är för oss att få denna direkta återkoppling från de som till vardags har att tillämpa regelverket.

På vägen till Försäkringskassan passerade vi migrationsminister Billström som var fullt upptagen med en radiointervju. Han var i Sundsvall idag för att prata om arbetskraftsinvandring.

Därmed avslutades Socialförsäkringskommitténs Norrlandsturné. Nu sitter vi på tåget på väg söderut och då återstår bara att sammanfatta en mycket lyckad, intressant och spännande resa.Gunnar Axén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar