2009-05-13

Filippa Reinfeldt om Vårdval Stockkholm

Efter Cristinas föredragning och frågestund så övergår vi nu till att lyssna på sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt som pratar om Vårdval Stockholm, vars syften är följande:

Förbättra tillgängligheten
Förbättra kvaliteten
Öka allmänhetens förtroende för primärvården

Därefter har hon redovisat en lång rad förbättringar i form av kortare väntetider, ökad tillgång på läkare och nöjdare patienter. 9 av 10 tycker att vården som de fått har varit bra eller mycket bra. Klagomålen på tillgängligheten i primärvården har sjunkit med 34% sedan vårdvalet infördes. Vid årskiftet infördes också fritt vårdval inom höft-, knäleds- och kataraktoperationer - redan nu har antalet vårdgivare som erbjuder dessa operationer ökat med över 140%.

Moderat politik fungerar!

Gunnar Axén

1 kommentar:

 1. Jag har också märkt en rejäl förbättring av sjukvård och rehabilitering. Ser det dagligen i mitt jobb. Folk är mycket mindre sjukskrivna nuförtiden helt enkelt därför att vård och rehab funkar som dom ska nu efter 12 års vanstyre av sossekommunisterna och vänsterpöbeln.
  Dessutom så är rehabiliteringskedjan prefekt i kombination med socialstyrelsens rekommendationer.
  Åh Gud vad folk har blivit glada för att gå till jobbet numer i stället för att ta lite extra "ledigt" vid olika events som hockey-vm, och dyl. Det visar att regeringens politik är effektiv mot fusk med bidragssystemen.
  Och det här med fria vårdval som Filippa redogjorde för. Det är väl bra med valfrihet, om en vårdgivare inte klarar av att sköta sin uppgift, ja då ska det finnas möjlighet att välja annan vårdgivare tycker jag.
  Det är det som jag gillar mest med (m): valfriheten, sänkta skatter och konkurrens på fler områden än sossekommunisterna tillät. Sahlin har ju visst gått ut och sagt att dom tänker avskaffa fria apoteken om dom vinner valet. Herregud om vi får tillbaka såsedemokraterna och deras vänsterpöbel i regeringsposition. Som väl är går oppositionen back mer och mer. Och ändock så har dom smickrande väljarstöd. För sån skitpolitik. Husmark bör få fortsätta som socialförsäkringsminister. Och du som utskottets ordf., det ska vi nog se till om 1 år. Vi blir bara allt fler som ser skillnaden mellan sossarnas sminkade lösningar och alliansens konkreta och pragmatiska politik som är effektiv.
  Vänsterdrevet är bara mera och mera frustrerade. Förstår dom helt dock, dom har ju en tom och innehållslös politik.
  Trevlig helg på dig Gunnar!
  Anna Lundgren (m)

  SvaraRadera