2009-02-24

En bra dag i Sörmland


Denna dag har jag och mina moderata kollegor i utskottet ägnat åt studiebesök i Sörmland, eller närmare bestämt i Eskilstuna. Detta som ett led i den ”Sverigeresa” som vi bestämt oss för att göra – att besöka alla län i vårt avlånga land inför nästa val.

I dag har vi hunnit med att besöka företagshälsovården Smedhälsan, Försäkringskassans lokala kontor i Eskilstuna, Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen i kommunen och slutligen den moderata kommunfullmäktigegruppen.

Alla besök och möten har varit mycket givande, men dagens höjdpunkt var definitivt att få samtala med handläggarna på Försäkringskassan. Det går inte att låta bli att känna en stor beundran för de som – tråkiga tidningsskriverier till trots – gör ett fantastiskt bra arbete för att människor ska få de ersättningar de har rätt till i rätt tid.

Det var uppmuntrande att höra att de som jobbar på Försäkringskassan trivs med sina jobb. Även om man samtidigt känner irritation eller frustration över att media så gärna skriver om olika fall – ibland beroende på Försäkringskassan, ibland på grund av den enskilde – i negativa termer.

Det är viktigt att slå fast att Försäkringskassan är en ytterst viktig myndighet och att de som jobbar där verkligen bryr sig och gör sitt bästa för att våra socialförsäkringar ska fungera på det sätt som vi beslutsfattare tänkt oss.

Ett stort tack till alla er som bidragit till en mycket givande dag!

Gunnar Axén
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar