2008-12-18

Cynisk vänsterpropaganda

Det märks att riksdagsterminen går mot sitt slut. Det är mycket som ska hinnas med innan det blir dags för julfirande.

Dagen inleddes med en debatt med Liselotte Olsson (v) i P1 Morgon. Temat var givetvis den prövning av arbetsförmåga som ska göras efter sex månaders sjukskrivning, en del av den nya rehabiliteringskedjan. Prövningen i sig är inte ny, däremot att det införs en bestämd tidpunkt för när prövningen ska göras. Syftet med detta - och övriga delar av rehabiliteringskedjan - är att komma tillrätta med att många människor fastnar i långa passiva sjukskrivningar utan att något sker. Vi prioriterar tidiga och aktiva rehabiliteringsinsatser och tydliga avstämningstidpunkter för att skapa en kortare väg till ett friskare liv.

Principen för prövningen är enkel: Om man har en arbetsförmåga ska man inte vara sjukskriven utan arbeta eller söka jobb. Om man inte kan arbeta ska man vara sjukskriven. Det låter väl rimligt?

Vänsterpartiet och socialdemokraterna försöker nu på ett cyniskt sätt vinna sympatier genom att skrämma sjuka människor. Jag kan verkligen inte förstå att man vill oroa människor som kanske på grund av sin sjukdom redan mår dåligt.

Debatten kommenteras också av SvD:s ledarblogg.

Gunnar Axén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar