2009-04-29

Rea på sommarjobbare i sossarnas Sverige?

Idag har riksdagen förpassat ytterligare ett monopol till den socialistiska soptippen. Apoteksmonopolet källsorterades som "inte återvinningsbart". Om några år kan vi se fram mot fler apotek, ökad tillgänglighet och kundanpassning.
Vänsterpartierna har presenterat sina ekonomiska vårmotioner. Spretigt så det förslås. En salig röra av kraftiga skattehöjningar (som de talar tyst om), siffertrixande och glädjekalkyler som påstås "skapa jobb". Ta till exempel (s)-förslaget om att skapa 90.000 sommarjobb för ungdomar. För detta har man avsatt 300 miljoner kronor. Utslaget per skapat sommarjobb blir det 3.333 kronor (och 33 öre), vilket inte torde räcks särskilt långt - om det inte är låglönejobb socialdemokraterna planerar att införa?

En helt vanlig dag i demokrativerkstaden. Nu bär det av hemåt.

Media: DN1, DN2, DN3, DN4, AB1, AB2, SvD1, SvD2, SvD3

3 kommentarer:

 1. Ang Apoteket så fungerar det bra. Jag förstår inte varför såna som du pratar skit om deras verksamhet? Jag har nyttjat dom frekvent sen en sjukdom började för 15 år sen
  och är mycket nöjd.

  SvaraRadera
 2. Jag pratar inte skit om Apotekets verksamhet. Men om jag behöver köpa värktabletter efter kl 18.00 en helg så vill jag inte behöva köra 20 mil till landets enda jouröppna apotek (i Stockholm). Ännu värre är det förstås för dem som bor ännu längre från Stockholm.
  Åk utomlands och se dig omkring så kan du med egna ögon konstatera att man i andra länder har klart fler apotek per tusen invånare än vad vi har i Sverige.

  SvaraRadera
 3. På tiden att monopolet avskaffas. Det ökar tillgängligheten, så är det väl bara alkoholmonopolet kvar. Den sista socialistiska monopolet som borde vart förpassat till soptippen för längesen. Hoppas vi får behålla Alliansen som regering, så lär sossesystemet också få konkurrens.
  Anna Lundgren

  SvaraRadera