2010-03-20

Sänkt skatt för pensionärer

Sitter nu på tåget på väg hem till Norrköping efter att ha deltagit i Skånemoderaternas val-kickoff. 600 moderater med humöret i topp var (och är fortfarande) samlade i Helsingborg. Inte minst dagens opinionsmätning som visar att väljarna har ett dubbelt så stort förtroende för Fredrik Reinfeldt jämfört med oppositionsledaren bidrog givetvis till den positiva stämningen.

Tillsammans med andra moderata företrädare var jag där för att leverera vårt valbudskap. För min del handlade det idag om pensionerna och de äldres ekonomi. Och där är vi glasklara:

Pensionärerna är högst prioriterade när det blir dags för nästa skattesänkning.

Något som också finansminister Anders Borg slog fast när han fick frågan under sitt pass. I opposition föreslog vi moderater sänkt skatt för pensionärerna 12 år i rad i riksdagen. Varje år röstades vårt förslag ner av bland annat sossarna, vänstern och miljöpartiet. Nu har vi sänkt skatten två år i rad. Och vi tänker fortsätta med det.

När de rödgröna partierna talar om att de som jobbar och pensionärerna ska betala lika mycket i skatt, så är det lätt att tro att de också vill sänka skatten för pensionärerna. Men i deras fall så handlar det nästan uteslutande om att de vill höja skatten för löntagarna. Vill man ha sänkt skatt för pensionärer så finns det bara ett trovärdigt alternativ – moderaterna och Alliansen.

Även socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson och migrationsminister Tobias Billström var på plats för att prata om sjukförsäkringsreformen respektive migrationspolitiken. Så socialförsäkringsutskottets frågor fick gott om utrymme på kickoffen.


Gunnar Axén

Media: DN, DN2, DN3,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar