2009-10-06

SVT Debatt - mer underhållning än samhällsdebatt

Har precis gjort ett stopp i Jönköping för en sen kvällsfika med en kompis på väg hem till Norrköping – med bil eftersom att det är fullständigt omöjligt att ta sig från Göteborg med kollektiva färdmedel efter kl 21 på kvällen. Hur är detta möjligt?

Jag har varit med i SVT:s Debatt tidigare och efter kvällens övning är jag bara stärkt i min uppfattning att programmet huvudsakligen är ett underhållningsprogram förklätt till samhällsdebatt. Den som skriker högst får tala mest och inget utrymme finns för mer än ytterst korta repliker. Kvällens ämne, asylsökande barn med uppgivenhetssyndrom, är ju i allra högsta grad viktigt och förtjänar en seriös diskussion, men jag tror knappast att någon som såg programmet blev ett dugg klokare. Möjligen tycker man det är underhållande att se folk sitta i en flock och skrika för att få ordet, men det är en skymf mot barnen att behandla deras situation på detta sätt.

Kolla gärna programmet här och fundera över om detta är ett seriöst och värdigt sätt att diskutera dessa barns situation.

Gunnar Axén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar