2009-08-09

Att både ha kakan och äta upp den

Vänsterledaren Lars Ohly har idag hållit tal. En bättre uppvisning i att både vilja ha kakan och äta upp den är svårt att hitta. Han radar upp löften, men meddelar samtidigt att en lång rad av frågor kommer inte de tre vänsterpartierna att lämna något gemensamt besked om före valet.

Ohly vill alltså samregera med socialdemokraterna och miljöpartiet, men inte lämna besked till väljarna före valet om vad de ska genomföra för politik. Istället levererar han löften likt en försäljare på Kiviks marknad. När man kommer hem och packar upp kartongen - efter valdagen - så kan den innehålla något helt annat än vad som utlovats.

Jag tror att Ohlys strategi kommer att genomskådas. Sossarna har säkert redan gjort det och vill de gå till val med någon form av trovärdigt regeringsalternativ så borde de hänga av Ohly fort som attan.

Media: SvD, GP, DN, AB, Dagen, SVT,

Gunnar Axén

3 kommentarer:

 1. Nej det är ett myglande från Ohly. Nästan som att säga "vi kan inte jaga n hel ungdomsgeneration", och sedan göra just det va?

  SvaraRadera
 2. Tack Lars Ohly, nu tappade du 0,2% till. Sverige är på väg mot lysande tider inför konjukturuppgången i vinter-vår.

  SvaraRadera
 3. Lars Ohly's politik och tal är ett hån mot demokratin och mot Mänskliga Rättigheter. Snart finns inga av hans väljare kvar.....

  /Nizze

  SvaraRadera