2009-08-08

Lyckad satsning för att hjälpa långtidssjukskrivna

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson kommenterade idag en rapport som hon fått i veckan och som visar ett mycket positivt resultat för satsningen på s.k. handlingsplanssamverkan, där Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen tillsammans arbetar för att hjälpa den som varit långtidssjukskriven tillbaka till arbetslivet. Tidigare försök att hjälpa denna grupp har resulterat i att endast några enstaka procent kommit i arbete. Efter att ha deltagit i handlingsplanssamverkan så har nästan 40 procent fått ett arbete eller annan sysselsättning med lönebidrag. Det kan inte ses som något annat än en stor framgång.

Media: AB, Bm, GP, Kb
Bloggar: Den hälsosamme ekonomisten

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. Usel politik, men bra marknadsföring, som en bloggare sa - ja, det är kanske riktigt! Jag är inte så insatt. Tyvärr tror jag att vettiga människor klagar ohörda. Mona Sahlin är inte intresserad av vanliga människors nöd. De rödgröna har sig själva att skylla, eftersom de ägnar alldeles för mycket uppmärksamhet åt trendiga skenproblem som bara väcker allmän irritation, så det blir nog fortsatt Alliansregering efter 2010.

    Det är ju bra att saker och ting tycks fungera. Det är förfärligt sorgligt att människor kommer i kläm, men i kristid är besparing bitter nödvändighet för att koncentrerar hjälpen till verkligt behövande. Vad utförsäkringsproblemet beträffar är regeringen vad jag hört medveten om det svåra problemet och utreder åtgärder. Det bör skyndas på med största kompetens, eftersom man måste förstå människors ångest.

    Alliansregeringen visar i alla fall tecken på medvetenhet och kompetens, likväl finns enstaka gräsliga missförhållanden som omdelbart måste åtgärdad, jag tänker på det idiotiska kravet på släktintyg för legitimation; att man på så sätt ställer till med ett helvete för många ensamma människor kan ju vilken barnunge som helst räkna ut med ändalykten. Nu senast var det en stackars svårt sjuk 84-årin gsom blev utan medicin av just denna anledning! Det här är skandal, och lika sorgligt är det att bara de allra mest schablonmässiga klagomål kommer fram i den allmänna debatten. Det finns en och annan inkompetent filur att kasta ut också inom alliansens administration!

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera