2009-05-07

Rehabiliteringsgarantin fungerar!

Igår redovisade Sveriges Kommuner och Landsting att 6.000 personer har fått vård och rehabilitering under årets första kvartal tack vare rehabiliteringsgarantin. Prognosen för helåret är att närmare 40.000 personer kommer att få hjälp tack vare denna satsning.

Rehabiliteringsgarantin är en extra satsning på vård och rehabilitering för personer med psykiska sjukdomar och smärtor i rörelseorganen. Landstingen får pengar från staten för de behandlingar som utförs och syftet är att patienterna ska bli friska och kunna återgå i arbete.

För att se hur just ditt landsting tar till vara på denna satsning kan du kolla i denna tabell.

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. Sen tycker jag rehabiliterings kedjan funkar bra med. Och det är bra med privata initiativ, och utvecklingar av privata sjukförsäkringar. Kolla in här alltså: http://www.minlya.eu/folketskassa.htm
    Varför inte göra om sjukförsäkringen som a-kassan, den drivs ju av fackföreningar mm. Varför inte lägga över administrativa arbetet med sjukförsäkringen på försäkringsbolag. Efter samma modell som a-kassorna med föreningar fristående från staten. Då hade man sluppit kaoset med försäkringskassan som ju kan bli ett problem över flera regeringsperioder.
    Och minimal försäkring från staten. Tycker den där Folkets Kassa är ett bra privat initiativ. Fram för flera sådana.
    Anna Lundgren, Alliansväljare

    SvaraRadera