2009-02-11

Debatt om Försäkringskassan

Denna onsdag inleddes med en särskild debatt om Försäkringskassan. Kollegorna Nilsson och Federley har givetvis redan hunnit att blogga om detta direkt från kammaren. Förr eller senare så får väl jag också ordning på mobilbloggandet.

Debatten var annars väldigt förutsägbar. Vänsteroppositionen vägrar att lyssna på fakta som till exempel att Försäkringskassan tillförts 1,2 miljarder kronor extra för omorganisationen och för att genomföra olika reformer. Myndigheten har fått de anslag man begärt under årens lopp. Att handläggninsgtiderna i december var rekordkorta är ett annat faktum som de har svårt att ta till sig.

Hursomhelst så gjorde socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson strålande bra ifrån i debatten, liksom allianskollegorna.

Lars Gustafsson (kd) citerade följande från talarstolen: "Idag kan människor få vänta i flera månader på utbetalning av sin sjukpenning. Särskilt allvarligt är det att det kan ta lika lång tid innan människor får veta att de inte får någon sjukpenning alls." Citatet var hämtat från den förre socialdemokratiska socialförsäkringsministern Berit Andnor och uttalades av henne i oktober 2004... Kanske kan denna påminnelse få oppositionen att vara något mer ödmjuka i sin framtoning.

Eftermiddagen kommer bland annat att ägnas åt överläggningar med socialförsäkringsministern på departementet innan det blir dags för votering kl 16.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar