2009-01-13

Visst begås det bidragsbrott

Detta års första sammanträde med riksdagsgruppen är nu avklarat, mötet innehöll bland annat en mycket intressant dragning av utrikesministern om läget i mellanöstern.

Vi i Allians för Sverige har sagt att det är viktigt att bekämpa bidragsbrott, det som i förringande ordalag ofta benämns bidragsfusk. Därför har vi bland annat infört en lag (Bidragsbrottslagen) som innebär att man kan få upp till fyra års fängelse om man begår bidragsbrott, dvs stjäl pengar från våra gemensamma trygghetssystem.

De rödgröna partierna var emot införandet av bidragsbrottslagen och inte sällan har de tonat ner eller till och med förnekat att det begås bidragsbrott.

Om vi bara tar en titt på vad media rapporterat idag så är det uppenbart så att det begås bidragsbrott och att det är viktigt att dessa bekämpas för att slå vakt om legitimiteten hos våra trygghetssystem. I Gävle har en man fått 320.000 kronor i ersättning trots att han samtidigt har arbetat, i Örebro har en man tillskansat sig 560.000 kronor för mycket i bidrag och i Norrbotten har en annan person fått 337.000 kronor som han inte varit berättigad till.

Och detta var bara fall som media rapporterat om idag.

Så visst begås det bidragsbrott och visst behöver dessa bekämpas.

Gunnar Axén
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar