2010-08-04

Varför vill de rödgröna avskaffa Bidragsbrottslagen?

Polisen håller nu på att nysta upp en ny härva av bidragsbrott rapporterar TT. Totalt misstänks ett assistansföretag ha kommit över det gigantiska beloppet 75 miljoner kronor genom omfattande bedrägerier gentemot Försäkringskassan. Vi har tagit krafttag mot bidragsbrottsligheten, Försäkringskassan har ökat sin kontrollverksamhet och för tre år sedan införde vi en ny Bidragsbrottslag som innebär att man nu kan få upp till 4 års fängelse om bidragsbrottet är grovt.

När man hör om det fallet som nu är aktuellt så undrar man ju i sitt stilla sinne hur de rödgröna oppositionspartierna kan vilja avskaffa Bidragsbrottslagen och andra åtgärder som vi infört för att få bukt med bidragsbrottsligheten? Hur tänker de egentligen?

Gunnar Axén

Media: Sydnytt, KvP, Rapport, HP, Ssv, DHE, DN

4 kommentarer:

 1. Business as usual. De tänker inte alls. Vinner bidragspartierna skall jag äta upp min hatt.

  SvaraRadera
 2. Sossekommunisterna vinner inte valet - nej nej nej, dom kan inte återfå väljarnas förtroende med en fifflare som statsminister. Och dom ligger ju efter i mätning efter mätning. Min spådom står fast, det blir fortsatt alliansregering och det utan behov av sverigedemokraterna. Jag räknar med Gunnar som ordf för socialförs. utskottet i fyra år till med. Det har gått bra för sverige och sjukförsäkringen nu och det är dax att fortsätta storstädningen efter sossekommunisterna. Varför inte privatisera sossebolaget (systemet)?

  Anna Lundgren m-väljare

  SvaraRadera
 3. Detta är väl en KÖPT tjänst och då blir det väl troligen fakturerat. Då är det INTE bidragsbrott, utan BEDRÄGERI och inget annat

  SvaraRadera
 4. Om de nya fallen i denna härva liknar det första, där grunden för ersättningen bygger på en simulerad funktionsnedsättning som berättigade till sjukersättning ("förtidspension"), så torde denna del falla inom ramen för bidragsbrott medan det övriga är att betrakta som bedrägeri (assistansersättningen).

  SvaraRadera