2009-10-14

De rödgröna är överens - om en jobbfientlig politik

Dagens partiledardebatt visade tydligt hur oeniga de rödgröna partierna är. Det enda de verkar vara överens om är att de vill bedriva en jobbfientlig politik - med höjda bidrag och höjda skatter för de som jobbar. För en normalinkomsttagare kan det handla om upp till 1.500 kronor mer i skatt per månad, om de rödgröna skulle få bestämma.

Genom att vägra erkänna att vi nu befinner vi oss i den värsta internationella finanskrisen någonsin så försökte oppositionen attackera Alliansens partiledare och företrädare. Ohederligt, men vem är förvånad? Tar man hänsyn till finanskrisen så är det enkelt att se att vi klarar oss förhållandevis väl, statsfinanserna är under kontroll (se t ex denna artikel från idag på di.se) och vi har extra resurser att satsa för att inte arbetslösheten ska bita sig fast.

Här kan du se statsministerns anförande i dagens debatt. Vill du se hela debatten så hittar du den här.

Media: AB, Exp1, Exp2, Exp3, DN, SvD1, SvD2

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. Hej
    Dom har ju aldrig haft nagra ideer annat an att svepa in sverige i den ukna bidragsfilten och somna om. Dom roda lopporna har nu bitit sig fast och vadrar morgonluft. Sorgligt nog tycks en alltfor stor del att det vore bra med DDR light vid makten. Obegipligt. M maste bli annu tuffare. Sluta att vara mesigt och srtigt. Det tas bara som en intakt pa svaghet.

    SvaraRadera