2009-09-30

Tillgången till sjukvård för de som vistas olagligt i Sverige

Mellan alla möten i riksdag och på departement idag så har jag och Mikael Cederbratt hunnit med att bemöta ett debattinlägg från ett par skånska folkpartister på Aftonbladet Debatt. Frågan handlar om det som oftast benämns "vård till gömda och papperslösa".

Det är säkert snällt menat och lätt att hävda att "alla ska ha rätt till samma vård". Men tänker man lite längre än näsan räcker så inser man att en sådan hållning långsiktigt skapar fler och större problem än vad den löser. Debattörerna visar också en okunskap om frågan när de påstår att det handlar om vård till "flyktingar", vilket är helt felaktigt eftersom att flyktingar - enligt vår lagstiftning - har rätt att få uppehållstillstånd i Sverige och därmed tillgång till samma sjukvård som alla andra. Läs vårt svar här.

Gunnar Axén

2 kommentarer:

 1. Jag har läst ert debattinlägg, och jag kan bara applådera er för en välskriven artikel. Ni slår huvudet på spiken och slår myt på begreppet som tagits fram av media "papperslösa flyktingar" då det i själva fallet egentligen handlar om individer som uppehåller sig illegalt i Sverige. Och i laga mening ska anses som brottslingar, då det är ett brott mot svensk lag att uppehålla sig illegalt i Sverige.

  Kan avsluta med att säga att det finns kanske hopp när det gäller er moderater ;)

  Med vänliga hälsningar
  Dragan Klaric

  SvaraRadera
 2. Sunt bondförnuft..
  Äntligen vakanr Sverige.

  SvaraRadera