2009-06-08

Ett bra valresultat!

På väg hem från valvakan i Linköping så kan det vara på sin plats att summera tankarna kring valresultatet. En ökning till 18,6% i valet för oss moderater får ses som en helt OK framgång, även om många säkert hade önskat en större uppgång. Vi behåller dessutom fyra mandat i parlamentet. Alliansen blir större än vänsteroppositionen och folkpartiet får en välbehövlig opinionsmässig framgång. Sverigedemokraterna lyckades inte få en plattform inför nästa års val. Junilistan åker ur parlamentet och socialdemokraterna fastnar på samma rekordlåga nivå som i förra valet. Förvisso hade jag gärna sluppit se Piratpartiet i parlamentet, men nu får vi en möjlighet att syna deras kort och granska vad de står för i andra frågor än fildelning. Således ett valresultat som vi kan vara helt nöjda med!MUF:arna hyllades - med all rätt - och hyllade varandra på valvakan. De har gjort enorma kampanjinsatser under valrörelsen!

Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, EXP1, EXP2, EXP3, EXP4, EXP5, EXP6, EXP7, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6,

Gunnar Axén

3 kommentarer:

  1. Att mindre än 50 % röstade är det "ett valresultat som vi kan vara helt nöjda med!"?

    SvaraRadera
  2. "Blått en dag ett ögonblick i sänder..." Strofen skrevs med en innebörd för länge sen och gäller än idag :)

    SvaraRadera
  3. Visst hade det varit roligt om M hade kommit över 20,0 procent men det blev ändå en liten ökning. Roligt ändå att M blev största parti i 2 av 3 valkretsar i Åby.

    SvaraRadera