2009-06-08

Besök på Brukarstödcenter och Cenova

Valrörelsen är över och det är dags att återgå till de vanliga sysslorna. Idag har jag besökt Brukarstödcenter i Linköping under eftermiddagen för att diskutera sjukförsäkringen och hur det fungerar när man ska återgå i arbete och behöver stöd från arbetsförmedlingen.

Under kvällen besökte jag tillsammans med riksdagskollegan Finn Bengtsson (m), kommunalrådet Monika Gideskog (m) och ytterligare ett antal kommunpolitiker från allianspartierna Cenova i Mjölby. Företaget tillverkar bland annat plastprodukter till sjukvården och läkemdelsindustrin. Eftersom att det ofta handlar om produkter som ska vara sterila så utförs en stor del av produktionen i så kallade renrum, där man filtrerar bort partiklar och annat från luften.

VD:n Mats Lindgren berättade att man satsar mellan 200.000 och 300.000 kronor per år på gymkort, simkort, fruktkorgar, massage på arbetsplatsen och pausgymnastik. Resultatet är givetvis en mycket låg sjukfrånvaro och närmare en miljon kronor i minskade kostnader för ohälsa bland medarbetarna. Det lönar sig att arbeta förebyggande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar