2009-05-08

Märklig uppfattning

Centerstämman beslutade tydligen i natt, med en rösts övervikt, att personer som bryter mot svensk lag och vistas olagligt i landet - och som därmed inte heller betalar skatt - ska ha rätt till samma skattesubventionerade sjukvård som alla andra. Det är onekligen en märklig uppfattning.

Ofta kallas de som befinner sig olagligt i Sverige för "gömda" eller "papperslösa". Med "gömda" menar man då personer som sökt asyl, men som inte befunnits har några asylskäl och inte heller omfattas av några synnerligen ömmande omständigheter. De är därmed skyldiga att lämna landet, men vägrar att göra det. Med "papperslösa" menas personer som kommit till Sverige men som aldrig sökt asyl eller på annat sätt givit sig till känna för myndigheterna. De är här illegalt från första stund, kanske på flykt undan rättvisan i något annat land och/eller för att ägna sig åt kriminell verksamhet i Sverige.

Media: SvD, DN,

Gunnar Axén

3 kommentarer:

 1. Vi har FN-kvot, men den överväldigande delen av invandrare till Sverige idag är inte flyktingar. UNHCR är de som definierat flyktingbegreppet, därav FN-kvot. Problemet med dagens invandring till Sverige är avsaknaden av tydliga regler som implementeras. Tillämpningarna är godtyckliga (i de fall det ens finns tydliga regelverk), det räcker med ett mediadrev för att en invandrare ska få stanna, och precis tvärtom i de fall media inte tar ett fall under sina vingar.

  Sverige idag har för mycket anhöriginvandring, för mycket asylmottagning "av humanitära skäl" (det vill säga, inte flyktingar enligt UNHCRs definition). Legitimiteten för mottagning av sanna flyktingar urholkas i allmänhetens ögon när i princip "alla" får komma in. Alla dras över en och samma kant. Samtidigt är samhällets medel alltmer ansträngda. Det är INTE klok politik, i synnerhet inte för oss som invandrat.

  SvaraRadera
 2. Det är inte konstigt att vänstern tappar väljare när man har folk som dig på högra sidan. Jag hoppas att det du skriver i blogginlägget är verkligen vad du själv tycker och tänker och inte nåt populistiskt.

  SvaraRadera
 3. Hej Gunnar!

  Du säger att det onekligen är en märklig uppfattning, men jag förstår inte din invändning. Om du kan svara på dessa två frågor så kanske det skulle bringa lite klarhet i det hela:

  1. Menar du att alla personer som bryter mot svensk lag ska ha begränsad rätt till skattesubventionerad vård?

  2. Menar du att arbetslösa och skattesmitare av olika slag inte ska ha samma rätt till skattesubventionerade sjukvård som alla andra?

  SvaraRadera