2009-03-13

(s)-veteran kräver Monas avgång

Tidigare chefredaktören för socialdemokratiska Dala-Demokraten, Erik Norelius, kräver idag i Aftonbladet Monas avgång. Jag har bloggat tidigare om att det hörs missnöjda tongångar bland socialdemokraterna i riksdagens korridorer, men nu är det första gången som en socialdemokrat öppet kräver hennes avgång. Ganska naturligt att det kommer från en politisk veteran som har ett långsiktigt perspektiv på vad som är bäst för partiet och som inte har något att förlora på att vädra sin uppfattning offentligt.

Jag tror nog inte att Mona kommer att vare sig avgå eller avsättas före nästa val, men det är inte utan att man kommer att tänka på Wiehes text: "Det började som en skakning på nedre däck..."

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig. Kors i taket, men det gör jag.

    Om Göran Persson var liket i sossarnas last så är Mona Sahlin kvarnstenen som drar med sig partiet mot botten på den politiska ankdammen.

    Och partisterna inser det inte ens själva. Jag är övertygad att nästa val vinns av den så kallade Alliansen (dock med stöd av Sverigedemokraterna. KD har inte en chans att stanna i riksdagen.). Förmodligen nästa efter det också. Tyvärr.

    SvaraRadera