2008-12-23

Utbildning måste prioriteras

Lärarnas Riksförbund presenterar tydligen idag en rapport som visar på sambandet mellan ekonomiska resurser till skolan och presterade resultat. Det finns säkert ett sådant förhållande, även om andra faktorer också borde spela in.

I Norrköpings kommun, där socialdemokraterna och de andra vänsterpartierna styr sedan många år tillbaka, har skoleleverna visat svaga resultat under lång tid. För fem år sedan var 15% av niondeklassarna inte behöriga att söka till gymnasiet, nu visar sig denna siffra ha försämrats till 16,6% i årets mätning. Vänsterkartellen har sparat in på skolan under många år och det ska bli intressant att se hur kommunen placerar sig i rapporten.

Resultaten, som de ser ut idag och även gjort under en följd av år, borde leda till eftertanke och ha lett till kraftfulla åtgärder för länge sedan. Oförmågan att fokusera på något så i allra högsta grad väsentligt – våra barns kunskaper – är svårförklarlig. Vad är det som gör att man inte inser vikten av att prioritera en bra och lyckad skolgång för våra unga?

Gunnar Axén
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar