2009-09-21

Sänkt skatt för alla pensionärer

Morgonen började med en debatt i P1 Morgon tillsammans med PRO:s ordförande, Curt Persson, om skattesänkningarna för pensionärer. När de skattesänkningar som vi nu föreslår så kommer alla landets pensionärer att ha fått sänkt skatt. Inriktningen har varit att lägga tyngdpunkten av skattesänkningarna så att de gynnar de med låga och medelhöga pensioner.

Efter årsskiftet kommer de med de lägsta pensionerna, garantipensionärerna, ha fått en årlig sänkt skatt med mellan 3.500 och 4.400 kronor. De med inkomstpension kommer ha fått en sänkt skatt på i genomsnitt närmare 3.000 kronor. Detta är bra och min uppfattning är att vi ska gå vidare med fortsatta skattesänkningar för landets pensionärer.

För att lyckas med det så behöver vi slå vakt om arbetslinjen och se till att fler får jobb. I det sammanhanget är Jobbskatteavdraget otroligt viktigt eftersom att det har gett oss 80.000 nya arbetstillfällen. Med fler i arbete blir den framtida pensionsutvecklingen bättre och det ger ökat utrymme för både skattesänkningar och satsningar på välfärden. Jobbskatteavdraget är för övrigt markant högre för de som är 65+. Om du vill lyssna på debatten så hittar du den här.

Nu bär det av hemåt för en lokal presentation av budgeten.

Media: AB1, AB2, AB3, Ex1, Ex2, Ex3, DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SydS, GP1, GP2, GP3, GP4, GP5

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. Bu! Ett dåligt, billigt och respektlöst debattknep att försöka vrida morgonens debatt med Curt Persson dithän PRO att sjulle vara en organisation som applåderar M:s skattesänkarambitioner! Hade jag inte sett dig på bild, skulle jag trott att du kom från Konservativ Skolungdom!Som sagt: Bu!

    SvaraRadera