2009-09-17

Anna Hedborg (s): "...en parkeringsplats för problem den inte är avsedd för."

I väntan på att min bloggduellant berättar vad socialdemokraterna vill göra för att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet, så kan jag citera den sammanfattande beskrivningen som den tidigare socialdemokratiska socialministern, Anna Hedborg, gjorde i en utredning som presenterades för ett par år sedan.

Hon beskrev felet med sjukförsäkringen (som den tidigare var utformad) på detta sätt:

"Sjukförsäkringen har tillåtits bli en parkeringsplats för problem den inte är avsedd för."

Men återigen till min fråga, vad vill socialdemokraterna göra för att hjälpa människor tillbaka istället för att bara oroa och skrämma?

Gunnar Axén

1 kommentar:

  1. En bra fråga som givetvis måste besvaras. Men jag saknar fortfarande besked från alliansen hur man skall ta hand om de som är för sjuka för att jobba. Vad gör man när varken piska eller morot hjälper och personen ändå inte klarar av att jobba? Att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet är självklart den bästa lösningen, men den kommer inte att fungera på alla. Det kommer alltid finnas svaga och sjuka i samhället, och idag känns det som samhället sviker dessa totalt. Din slogan "Jobb, välfärd, sänkt skatt och frihet" kommer inte hjälpa dessa om välfärden inte inkluderar dem.

    SvaraRadera