2009-09-16

Det finns bara ett regeringsalternativ

Så har då riksdagen åter öppnat. Fast den egentligen inte har varit stängd. För numera pågår riksmötet fram till dess att det nya börjar. Den långa sommarledighet som många tror att vi riksdagsledamöter har må ha varit verklighet en gång i tiden, men så är inte fallet numera.

Statsministerns regeringsförklaring var en av de längre jag hört under min tid riksdagen, samtidigt som den var den mest intressanta. Fredrik Reinfeldt gav bra en helhetsbild av Alliansens politik, vad den grundar sig i och vart vi är på väg.

Prioriteringarna framöver handlar om jobben, ansvaret för landets ekonomi, värnandet om välfärdens kärna och klimatfrågan. Klockrent. Sätter man detta tydliga ansvarstagande för de stora och viktiga frågorna mot det vänsterexperiment som inte förmår att ens leverera en antydan till gemensam politik så framstår det som uppenbart att vi bara har ett regeringsalternativ och det är Alliansen.


1 kommentar:

 1. Alf Karlson2009-09-16 17:10

  "Det finns bara ett regeringsalternativ"?
  Lever vi inte i en demokrati längre, eller?

  Låter också farligt likt det första av de tio budorden. "Du skall inga andra regeringsalternativ hava jämte mig." Hybris?

  En liten tanke, bara.

  SvaraRadera