2009-06-01

Studiebesök och valkampanj i ett soligt Linköping

Idag har jag tillsammans med flera östgötska riksdagskollegor gjort studiebesök på CMIV, Center for Medical Image Science and Visualization, på universitetssjukhuset i Linköping. De bedriver forskning i absolut världsklass om hur man via en ny form av magnetröntgen kan scanna en hel kropp i detalj och sedan visualisera den i 3D, med möjligheter att zooma, vända och vrida, ta ur tvärsnitt, se hur olika organ arbetar i realtid och särskilja olika delar av kroppen som t ex skelett, blodsystem, muskler eller nerver för att studera dem separat. Otroligt fascinerande (och svårt att göra rättvisa när det ska beskrivas med ord), men kolla gärna in bilderna och filmerna som du hittar här. De ger en fingervisning, även om 3D effekten saknas.

Därefter fortsatte vårt studiebesök hos Sectra som, tillsammans med landstinget och universitetet, är en av intressenterna bakom CMIV för mer information om företaget och dess verksamhet. Slutligen träffade vi LiU:s rektor, Mille Millnert, för samtal kring frågor som just nu är aktuella inom universitetsvärlden. Vi fick med oss ett antal goda råd att fundera vidare kring.

Dagen avslutades med kampanj tillsammans med linköpingsmoderaterna vid deras valtält på Stora Torget. Solen stekte, men det var ändå många som stannade upp och hade frågor kring Europavalet. Ett par nya medlemmar värvades också.

Nu är det bara sex dagar kvar, så har du inte redan röstat så är det dags nu!

Här hittar du en lista över var du kan förtidsrösta.

Gunnar Axén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar