2009-03-17

En enkel debattseger för Fredrik Reinfeldt

Debatten mot Mona Sahlin blev en enkel match för Fredrik Reinfeldt. Ett tydligt alliansalternativ ställdes mot en otydlig rödgrön röra.

Statsminister Reinfeldt kunde redovisa strategiska satsningar för fler jobb, en klok klimatpolitik, en långsiktigt hållbar energipolik, sänkta skatter för låg- och medleinkomsttagare samt ordning och reda på statsfinanserna.

Mot honom ställdes vad som påstås vara en oppositionsledare, dock utan vare sig mandat att tala för hela oppositionen eller någon alternativ politik att presentera. Istället bjöd Sahlin mest på allmänt gnäll i kombination med förslag om att överlåta tiotals miljarder av skattebetalarnas pengar till amerikanska aktieägare. Sahlin tycks ha en egen sedelpress i källaren på partikansliet.

Seger för Fredrik Reinfeldt således. Något annat var väl inte heller att vänta.

Media: DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, AB1, AB2, AB3

Gunnar Axén

2 kommentarer:

 1. Vad underbart :)

  mvh

  SvaraRadera
 2. Uttalande fran ledande Socialdemokrater om Mona Sahlin.

  Göran Persson Fd Statsminister
  “Man tilltror henne en större politisk kapacitet än hon har. Det är inte så märkvärdigt, det som kommer över hennes läppar. Hennes styrka är inte tänkandet ”

  Lotta Gronning Aftonbladet
  "Mona Sahlin,en nodlosning som patvingats partiet
  Gröning förklarar att Sahlin inte är någon ideolog, därav de rådslagsgrupper som ska forma partiets framtida politik. Hon menar att det inte bara är ideologin som är Sahlins svaghet, även utrikes-
  politiken, partiets historia och ekonomin hör till hennes svagheter. Ett citat: ”Ett annat område där Mona Sahlin verkligen behöver hjälp är när det gäller den ekonomiska politiken. En bidragande orsak till varför hon misslyckades förra gången att bli partiledare handlade just om hennes ekonomiska erfarenheter. Hon överskattade sig själv som partiledarkandidat genom att ivrigt sträcka ut handen efter ordförandeklubban i tider då landet befann sig i ekonomisk kris”…

  Enn Kokk f.d partisekreterare (S)
  “Mitt intryck av henne – jag har jobbat nära henne under hennes tid som partisekreterare – är att hon agerar mer efter vart hon känner att vinden blåser än efter djupt grundad övertygelse och framför allt kunskap. De gånger hon bad mig om underlag för något, ville hon aldrig läsa några vidlyftiga papper, som hon själv måste tolka; nej, korta sammanfattningar skulle det vara. Hon var ganska lat.”

  - Fd LO-ekonomen och vice Riksbankchefen Villy Bergström(S)
  "Partiledare MS är inte förmögen att med auktoritet tala om ekonomiska frågor, än mindre tänka kontruktivt om ekonomiska system, därtill är hon för okunnig. Kompetensen i hennes omgivning har stötts ut".. Bergström säger RENT UT att hon är inkompetent.
  Det gäller inte bara kunskaper i ekonomi, det gäller de flesta frågor Sahlin uttalar sig om.

  Erik Norelius Fd chefredaktor DalaDemokraten(S)
  Nu har åtskilliga socialdemokrater förlorat allt hopp om en valframgång nästa år. Mona Sahlin ses som den slutliga olyckan. Hon tycks sakna politiskt omdöme och alla vet att hon trampar fel även vid sidan av politiken. Läget förvärras¬ av att partiet saknar ett inre politiskt arbete. Hundratals socialdemokratiska föreningar finns bara på papperet. Det har gått så långt att miljöpartister får delta i social¬demokratiska gruppmöten och även dominera dessa.

  SvaraRadera