2009-02-14

Var fjärde vänsterväljare föredrar Fredrik framför Mona

Det måste kännas tungt för Mona att nästan var fjärde vänsterväljare känner större förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister än för henne själv som statsminister. Det är i alla fall vad som visas av den Sifo-undersökning som Westander PR redovisade igår.

Den visar också att av hela väljarkåren så har 55% störst förtroende för Reinfeldt som statsminister, jämfört med 27% för (s)-ledaren.

Regeringens stabila hantering av den internationella finanskrisen och socialdemokraternas vilja att snabbavveckla kärnkraften (och därmed många jobb) tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet är nog viktiga förklaringsfaktorer bakom Sahlins kraftiga förtroenderas.

Lyssnar man på Monas partivänner i riksdagen så är det många som är missnöjda med både hennes ledarskap och samarbetet med vänsterpartiet ("kommunisterna" som en och annan irriterad sosse uttrycker det) och miljöpartiet. Om det vore möjligt så finns det en del som gärna skulle se henne utbytt före nästa års val, men det är ju knappt teoretiskt möjligt. Bodström verkar vara mångas favorit till efterträdare.

Media: DN, SDS, SvD, SvD, AB , Resume

Gunnar Axén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar