2009-01-21

Revolutionsfirande? Nej tack!

Har just gått igenom posten.
Har fått en inbjudan från den iranska ambassadören för att fira "the Occasion of the 30th Anniversary of the Victory of the Islamic Revolution of Iran". Firandet går av stapeln på Sergel Plaza Hotel. Hoppas de har hyrt det minsta konferensrummet. För hur många vill vara med och fira en diktatur som bryter mot de mänskliga rättigheterna och har stening, spöstraff och kroppsstympning i straffskalan?

För en mer utförlig beskrivning av läget för de mänskliga rättigheterna i Iran rekommenderas läsning av UD:s MR-rapport.

Mitt svar på inbjudan blir: Nej tack!

Vilket meddelas endast på detta sätt.

Ytterligare ett inbjudningskort till pappersinsamlingen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vet du någon svensk riksdagsledamot som tänker gå dit? Det skulle vara synd och skam om demkratiskt folkvalda svenska politiker, skulle legitimera en regim som Iran genom att dricka dess skål. En skål för ett land - som dömer 13-åriga flickor att stenas till döds när de har blivit våldtagna - som i ett fall av sin egen bror här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article240188.ab Nej, att ta ställning som du själv gör - det är det som kan sägas vara riktig heder! Heders!

    SvaraRadera
  2. Jag har mycket svårt att tro att någon kollega kan få för sig att delta i denna tillställning, men man vet ju aldrig... osvuret är bäst.

    SvaraRadera