2009-01-26

Fortsatt fokus på Försäkringskassan

Uppmärksamheten kring Försäkringskassan fortsätter i media idag, nu baserat på uttalanden från Justitieombudsmannen. Sannolikt kommer Försäkringskassan vara i fokus veckan ut, för på torsdag anordnar vi i Socialförsäkringsutskottet en öppen utfrågning av JO rörande granskningen av Försäkringskassan.

Som jag skrev igår så är Försäkringskassan onekligen en viktig myndighet och det är därför inte konstigt om uppmärksamheten blir stor då vissa saker inte fungerar som det ska. Läs gärna mina övriga reflektioner om läget för Försäkringskassan i den bloggningen.

Nu ska jag för övrigt till Linköping för att träffa TCO i länet och diskutera bland annat just läget för Försäkringkassan.

Media: DN1, DN2, DN3, AB1, AB2, SvD1, SvD2, SvD3

Gunnar Axén
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Beställde precis en klockren t-shirt från tshirt50.se som hette förseningskassan. Känns ganska aktuell :o)

  SvaraRadera
 2. Hej, som handläggare på FK vore det fint om vi någon gång fick ett IT system nyare än 1974, vilket är det vi jobbar huvudsakligen med idag.

  Jag kan inte som handläggare i sjukpenning sen hur mycket en kund har i sjukersättning, trots att jag MÅSTE ta ställning till detta vid mitt beslut om sjukpennig.

  Jag måste alltså MEJLA det lokalkontor kunder tillhör, klippa och klista ärendenumret, be om att de tar fram sjukersättningsakten (fortfarande i papper i arkivet) , de ska sedan knipsa upp akten, ta kopior , skicka dessa koior till SCANNING i SÖtersund, detta sak scannas in i det andra , något modernare (inte bättre) It systemet och den som gjort allt detta måste sedan sätta ihop hela akten, bära ner den i arkivet, gå in i datorn, skriva en journal så jag kan se det.....

  SÅna saker, till exempel, gör att FÖrsäkringskassan tappar i effektivitet.

  Att dra ner på personal är mao inte rätt sätt att lösa problemen. Vem ska då sköta allt som (av oklar anledning) ännu inte finns i datasystemen?

  SvaraRadera