2008-12-05

Var finns oppositionens gemensamma alternativ?

Idag har regeringen presenterat ett sammanhållet och genomtänkt stimulanspaket. Viktiga åtgärder som skattesänkningar och framtidsinvesteringar dominerar. Tillsammans med de reformer som redan tagits med i statsbudgeten för nästa år så handlar det om en ekonomisk stimulans på 40 miljarder kronor, motsvarande drygt 3 procent av BNP. Det största ekonomiska stimulanspaketet i hela europa.

Var finns då oppositionen? Jo där har vi Östros, som likt en drucken papegoja, oavsett vad som föreslås, upprepar "för lite, för sent". Visst, det är sossarnas affärsidé att kritisera regeringen. Och Östros kommer att upprepa sitt mantra till dess att vi närmar oss toppen på nästa högkonjunktur. Men så värst seriöst är det ju inte. Sossarnas mest konkreta förslag har varit att använda pensionspengar till att köpa upp två konkursmässiga bilproducenter. Hur seriöst är det? Och vad säger landets pensionärer?

Sedan undrar man ju vart det samlade oppositionsalternativet finns?

Det är i kriser som regeringsdugligheten sätts på prov. De fyra allianspartierna tar ansvar och levererar. Om de tre oppositionspartierna ska kunna vinna någon form av fortroende inför nästa val så borde det vara nu som de skulle visa upp ett enat alternativ. Men så är givetvis icke fallet.

Gunnar Axén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar