2008-12-20

Effekten kommer

Effekterna av samarbetet syns inte än, säger Ulvskog med anledning av dagens dystra opinionssiffror för socialdemokraterna. Jag är beredd att hålla med.

Vänta bara till dess att de ska komma överens med de andra vänsterpartierna om energipolitik, utrikespolitik, försvarspolitik, migrationspolitik eller inom något annat område… När vi tog budgeten för socialförsäkringsområdet häromdagen så hade oppositionen 59 reservationer, endast fyra av dem var gemensamma. Det finns liksom lite att göra innan de hittat gemensamma ståndpunkter i olika frågor, som inte bara är av karaktären ”vi är emot allt som Alliansen är för”.

Mitt tips är att de kommer ha lättast att ena sig om höja skatterna. De är redan överens om att fördubbla arbetsgivaravgiften för personer under 26 år. De är överens om att höja inkomstskatten för folk med låga och vanliga inkomster. Frågan är bara om skattehöjningen blir på 1.000 eller 1.500 kronor i månaden, som vänsterpartiet vill. Att chockhöja bensinskatten för att tillfredställa miljöpartisterna är något som socialdemokraterna också har att se fram emot.

Så visst kommer vi få se effekt av vänstersamarbetet.

Gunnar Axén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. det är för att det inte är ett sammarbete, det är inget nytt, ingen är förvånad att opinionen tar till det här för att locka väljare. det är sagt & gjort. hela djävla 90-talet med rödgrön röra? vad är det nya den här gången? jag förstår inte...

    SvaraRadera