2008-11-26

Märkligt av Försäkringskassan

Ekot har idag rapporterat om att Försäkringskassan inte använt sig av de medel som finns avsatta för köp av aktiva rehabiliteringsinsatser. Detta är ju ytterst märkligt när regeringen tydligt har uttryckt i budgetpropositionen för i år att Försäkringskassan ska köpa rehabiliteringsinsatser inför det att den nyligen införda rehabiliteringsgarantin är på plats.

I budgetpropositionen skriver regeringen: "I avvaktan på att förbättrade medicinska åtgärder kan vidtas inom hälso- och sjukvården bör Försäkringskassan för 2008 avsätta medel för att kunna köpa aktiva rehabiliteringsåtgärder." När det sedan visar sig att Försäkringskassan endast använt sig av 7 miljoner kronor av de 50 miljoner kronor som avsatts för detta ändamål så undrar man ju hur de har tänkt.


Gunnar Axéns officiella hemsida

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

 1. Bäste Gunnar!
  På Försäkringskassan förekommer avsevärt märkligare saker än så, i en helt annan dimension.
  Försäkringskassan huvudlösa projekt för nya verksamhetssystem i kombination med deras
  omorganisation kommer att kosta skattebetalarna några hundra miljoner att avbryta för att undvika en ännu värre katastrof, måhända på miljardnivå. Projekt som insiktsfulla i branschen dömde ut redan för två år sedan när de gjorde sitt vägval. 50 Mkr är tyvärr "peanuts" i sammanhanget inför en annalkande katastrof.

  Canis Lupus

  SvaraRadera