2010-01-01

Störst förtroende för regeringens sjukförsäkringspolitik

Vad passar sig bättre än att på årets första dag dra igång med bloggandet på nytt. Under december fick det stå tillbaka för en del annat arbete i samband med diskussionen om sjukförsäkringen. En diskussion som det finns all anledning att återkomma till, inte minst med kommentarer kring de många felaktiga påståenden som spridits. Endast ett fåtal av de artiklar jag läst under månaden som gått har varit sakligt sett korrekta från början till slut.

Tonläget i debatten har varit högt från oppositionens sida, vilket bidragit till att göra många människor oroliga helt i onödan. Något som jag inte minst fått bekräftat när jag besökt eller på annat sätt haft kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen.

Trots den debatt som varit kring sjukförsäkringen visar det sig i en opinionsmätning som Demoskop gjorde strax före jul, när debatten pågått i ett par veckor, att klart fler svenskar har ett stort eller mycket stort förtroende för regeringens sjukförsäkringspolitik än för vänsteroppositionens alternativ. Det antyder en bredare insikt om behovet av att reformera sjukförsäkringen än många säkert trott.

Kristdemokraten Michael Anefur bidrog nyligen till att ytterligare klara ut vad som verkligen gäller i frågan om sjukförsäkringen i en artikel, liksom socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson i Expressen och Norrköpings Tidningar i en ledarartikel.

Media: KB, KB, Dagen, GP, LTÖ, Bar, AB, SmP, AB, DN, AB, HD, DN, AB, Sydsv, Sydsv, AB, SvD, SvD, SvD, SmP, DN, AB, AB, SvD, DN, DN, SvD, GP, Dagen, AB, SmP, DN,

Gunnar Axén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar