2009-09-17

Bloggen - idag även på aftonbladet.se

Under eftermiddagen kommer aftonbladet.se länka till bloggen och jag kommer i några blogginlägg beskriva bakgrunden till vår rehabiliteringsreform och hur sjukförsäkringen fungerar.

Gunnar Axén

2 kommentarer:

 1. Det är bra att folk får förklarat för sig hur rehabiliteringsreformen funkar. Dagligen ser jag detta i mitt arbete, att folk faktiskt inte längre hamnar i kläm i sjukförsäkringen, och fastnar i långa sjukskrivningar. Man önskar att vänsterpöbeln åtminstone kunde försöka att fatta, men det är politiskt spel för galeriet som gäller. Skrämseltaktik för att återfå regeringsmakten nästa år. Något som jag inte tror eller hoppas på. Alla kan göra någon insats. Alla behöver ha självförtroende. Inte skrämselpropaganda. Vad sa den rödagröna röran inför nyår? 75000 utförsäkrade. Alla skulle tvingas hamna på socialen? Vad blev resultatet? Totalt antal utförsäkrade; 2800. Av dessa intervjuades 1558. Av de intervjuade hade bara 1 (en) procent sökt socialbidrag. Jag förstår allas irritation på vänsterpöbelns verbala övergrepp och ligistfasoner. Men jag räknar kallt med att vi vinner valet 2010 ändå. Folk är trötta på bidragsdemokraterna m fl i vänsterpöbeln.
  Anna Lundgren, (m)

  SvaraRadera
 2. Min sambo har inte fått sin sjukskrivning och sjukersättningsansökan godkänd. Han är helt arbetsoförmögen pga en whiplashskada. Han har genomgått många undersökningar och kan presentera mängder med intyg på sina besvär och skador. Han har också genomgått arbetsträning, som han inte klarat, i Arbetsförmedlingens regi. FK bedömer honom ändå som helt arbetsför och godkänner varken läkares undersökningar och intyg och inte hellre Arbetsförmedlingens insatser, det betyder att han har 0 kr i inkomst sen 1 juli 2008. Han får ingen hjälp till rehabilitering och hans sjukpenninggrundande inkomst är satt till 0 kr av FK. Vad tycker du vi ska göra medan vi väntar på att hans fall ska avgöras i Länsrätten. Det verkar kunna ta ytterligare flera månader?
  Det talas ju så fint om att alla ska få hjälp, vad tänker ni göra med de som ramlat mellan stolarna redan? Finns det någon hjälp för dem?
  Om han förlorar i Länsrätten, vad finns det för hjälp att få då? Tidigare har det inte gått att få hjälp till rehabilitering om man inte får sin sjukskrivning godkänd? Hoppas ni har tänkt på detta i era nya regler?
  Med vänlig hälsning
  Kristina

  SvaraRadera